Finn de beste eiendomsmeglerne i Bergen

Trenger du en eiendomsmegler? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med eksempler på gode meglerkontorer i Bergen. Dersom du sender inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, vil du få tilbud fra flere eiendomsmeglere som er tilpasset ditt behov. Sammenlign og finn beste megler i dag.

Få 3 tilbud

Eie Eiendomsmegling Bergen

Du finner kontoret til Eie Eiendomsmegling Bergen ved Edvard Griegs vei, ikke langt fra Årstad videregående skole. Eie Bergen etablerte kontoret i 2016, og de lokale meglerne er eksperter på bolighandel i byen. De kan tilby en sikker totalleveranse med fotograf, interiørarkitekt og stylist.

 • Stiftet i 2016
 • 23 ansatte
 • Edvard Griegs vei 3 C, 5059 Bergen

DNB Eiendom Torgallmenningen

DNB Eiendom Torgallmenningen ligger midt i Bergen sentrum på Torgallmenningen. Du kan parkere i et av de nærliggende parkingshusene eller spasere bort fra buss eller Bybanen. Kontoret ble etablert tilbake i 1995, og DNB Eiendom er en solid aktør på boligmarkedet i byen.

 • Stiftet i 1995
 • 17 ansatte
 • Torgallmenningen 2, 5014 Bergen

Aktiv eiendomsmegling Bergen Sentrum

Aktiv Eiendomsmegling Bergen Sentrum har kontor i starten av Gågaten, rett ved Muren. Eiendomsmeglerne har en forkjærlighet for Bergenhus bydel, men de har samtidig lang erfaring og solid kompetanse på bolighandel i hele Bergen.

 • Stiftet i 2008
 • 9 ansatte
 • Strandgaten 53, 5004 Bergen

EiendomsMegler 1 Nybygg Bergen

EiendomsMegler 1 Nybygg Bergen har besøksadresse i Krinkelkroken, rett i nærheten av Torggaten og Vaskerelven. Teamet har solid kompetanse og erfaring med nybygg, og de kan hjelpe deg med å realisere boligdrømmen ved å nå ut til de rette kjøperne.

 • Stiftet i 2017
 • 3 ansatte
 • Krinkelkroken 1, 5014 Bergen

Proaktiv Eiendomsmegling Bergen Sentrum

Proaktiv Eiendomsmegling Bergen Sentrum holder til i Chr. Michelsensgate, en gate som strekker seg mellom Jon Smørs gate og Strandgaten. Meglerne har svært god lokalkunnskap og lang fartstid, og solid metodikk kombineres med et høyt engasjement for bolighandel.

 • Stiftet i 1988
 • 8 ansatte
 • Christian Michelsens gate 5 A, 5012 Bergen

Nordvik Bergen

Nordvik Bergen består av dyktige meglere med solid lokalkunnskap som vet hva som skal til for å selge bolig i Bergen og på Sotra og Askøy. De har kontor i Bergen sentrum ved Teatergaten, ikke langt fra Bergen kino og Den Nasjonale Scene.

 • 8 ansatte
 • Teatergaten 35, 5010 Bergen

Eiendomsmegler Vest Bergen Vest

Eiendomsmegler Vest Bergen Vest har kontor i Loddefjord på Vestkanten Storsenter. Det er enkelt å finne frem, og du har gode parkeringsmuligheter på senteret. Meglerne har svært god lokalkunnskap om Bergen Vest, og de har lang erfaring med bolighandel i området. Kontoret ble etablert i 2008.

 • Stiftet i 2008
 • 3 ansatte
 • Loddefjordveien 2, 5171 Loddefjord

W Eiendomsmegling

Du finner kontoret til W Eiendomsmegling på Kokstadflaten i samme bygg som Bergen Fiber. Kontoret ble etablert i 2008, og eiendomsmegleren ønsker å utfordre bransjen ved å tilby innovative løsninger for teknologiske systemer, boligpresentasjoner og merverdi for sine kunder.

 • Stiftet i 2018
 • 11 ansatte
 • Kokstadflaten 35, 5257 Kokstad

Kaland & Partners Vestkanten

Du finner kontoret til Kaland & Partners Vestkanten inne på Vestkanten Storsenter. Eiendomsmeglerne er alle oppvokst i Bergen Vest, Øygarden eller på Sotra, og de har dermed en helt unik lokalkunnskap. Kombinert med lang erfaring og kunnskap om bolighandel, vet de akkurat hva som skal til for vellykket bolighandel i området.

 • 5 ansatte
 • Lyderhornsveien 351, 5171 Loddefjord

PrivatMegleren Bergen Vest

PrivatMegleren Bergen Vest har kontor inne på Vestkanten Storsenter, og du har godt med parkeringsmuligheter ved senteret. De lokalkjente meglerne har lang erfaring og spesiell kompetanse på bolighandel i kjerneområdet Bergen Vest, Sotra, Øygarden, Fyllingsdalen, Fjell og Sund, i tillegg til at de selger eiendommer i hele Hordaland.

 • Stiftet i 2016
 • 8 ansatte
 • Loddefjordveien 2, 5171 Loddefjord

Om Bergen

Bergen er en by og kommune som ligger i det som i dag heter Vestland Fylke. Bergen ble grunnlagt i år 1070 av den norske kongen Olav Kyrre, under navnet Bjørgvin, som betyr den grønne engen mellom fjellene. Bergen har et innbyggertall på rett under 300.000 mennesker, og blir av mange regnet som Vestlandets hovedstad.

Bergen har gjennom hele sin nesten tusen år lange historie vært en sentral handels- og sjøfartsby, og er i dag hjem til en rekke tunge aktører og institusjoner innen kultur, finans, helse, forskning og utdanning. Bryggen i Bergen, også kalt Tyskebryggen eller Hansabryggen, er et område på ca. 13 mål som består av trebebyggelse fra 1000-tallet. Området var fra 1360-1754 sete for Det Tyske kontor, og ble et sentralt knutepunkt for den hanseatiske handelsvirksomheten i Norge, og er befinner seg på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Boligmarkedet i Bergen

Bergen ligger plassert langs kysten, og er omgitt av De syv fjell. Som en av landets største byer er bebyggelsen i Bergen svært variert. Her finner man alt fra etablert bolig- og villabebyggelse, til eldre boligblokker, moderne leilighetsbygg og historisk småhusbebyggelse. Bergen totalt har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 46.000 kroner, men denne varierer veldig fra bydel til bydel. Åsane & Arna har den laveste kvadratmeterprisen med 35.700 kroner, mens Bergen Sentrum, Sandviken & Årstad kan skilte med hele 57.600 kroner per kvadratmeter.

Slik velger du megler

Det er mye du bør være når over når du skal velge megler. Hva du bør se etter kan avhenge av alt fra hva slags bolig du selger til hvor den ligger. I dette avsnittet kan du lese vår guide til å velge eiendomsmegler:

Vurder økonomien

Det økonomiske aspektet ved valg av megler er gjerne det første man ser på. Dette dreier seg om hvor mye megleren skal ha betalt for å gjøre jobben, men også hvor mye du kan regne med at megleren skal klare å få for huset. En dyktig megler vil gjerne koste deg litt ekstra, men kan til gjengjeld klare å få mer for boligen din på markedet. Vi anbefaler deg derfor å be forskjellige meglere om pristilbud og verdivurdering, slik at du kan vurdere hele det økonomiske aspektet.

Erfaring er gull verdt

Selv om en erfaren megler gjerne kan koste litt mer, er dette stort sett en verdifull investering. En megler som har solgt flere boliger tidligere vil ha en bedre forståelse for jobben som skal gjøres, noe som kan resultere i både raskere salg og høyere salgssum. I tillegg vil en erfaren megler ha en oversikt over de vanligste fallgruvene for boligselgere, og hjelpe deg med å unngå å falle i disse.

Velg lokalt

Det er en enorm fordel om megleren din har godt kjennskap til nærområdet ditt og det lokale boligmarkedet. En megler som har solgt flere boliger i ditt område tidligere vil ha en bedre forståelse for hva boligkjøpere i området pleier å sette pris på, samt de lokale boligprisene og hva som påvirker disse. Dette vil gjøre det enklere for megleren din å finne en prioritert målgruppe, og deretter forme en boligprofil som når ut til den ønskede målgruppen. Kjenner du noen som har solgt bolig nær deg? Forhør deg gjerne om hvilken megler de brukte, og hvor fornøyd de er med jobben som ble gjort.  

Finn en megler som har tid

Mange dyktige og ettertraktede meglere tar på seg flere oppdrag samtidig. Det er ikke noe problem i seg selv at megleren din jobber med andre boliger, men det er sentralt at han eller hun har nok tid til å kunne prioritere deg og din bolig. Det er veldig kjedelig å havne i en situasjon hvor du har fått den rette megleren til den rette prisen, men så har ikke han eller hun tid til å prioritere deg.

Vurder punktene over og ta et informert valg

Når du har fått gjort en totalvurdering på de forskjellige meglerne er du klar til å vurdere de forskjellige tilbudene og velge den megleren som passer best for deg og din bolig. Dersom du sitter igjen med flere meglere du ikke klarer å skille, kan du gå for magefølelsen. Du kan når som helst bytte megler senere.

Etter du har valgt megler bør du sette deg ned med han eller henne og legge en slagplan fra A til Å. Bli enige om et prisestimat, en prioritert målgruppe og en timeplan for når dere skal holde visninger.

Muligheter for å selge selv

Mange lurer på om det er mulig å droppe eiendomsmegleren og selge boligen selv, og på den måten spare penger. Svaret er todelt. Det finnes flere suksesshistorier hvor huseier har solgt boligen sin på egenhånd og spart flere titalls tusen kroner. Likevel anbefaler vi alle å ansette en megler til å formidle boligsalget. En megler vil i de aller fleste tilfeller klare å få betraktelig mer betalt for boligen din enn du selv vil, og det er ikke uvanlig at megleren bringer inn en såpass stor sum at han eller hun mer eller mindre betaler sitt eget honorar. I tillegg er mange boligkjøpere skeptiske til å gjøre en såpass stor investering uten at en profesjonell aktør er en del av prosessen.