Finn de beste eiendomsmeglerne i Oslo

Trenger du en eiendomsmegler Oslo? Det er mange alternativer å velge mellom. På denne siden kan du begynne med å se en liste med eksempler på gode meglerkontorer i Oslo. Dersom du sender inn en forespørsel gjennom vårt kontaktskjema, vil du få tilbud fra flere eiendomsmeglere som er tilpasset ditt behov. Sammenlign og finn beste megler i dag.

Få 3 tilbud

Aktiv Eiendomsmegling Frognerveien

Aktiv Eiendomsmegling Frogner har kontor på Amtmann Furus plass, rett ved Frognerveien. Kontoret er har en av de beste eksponeringene i denne delen av Oslo. Det allsidige meglerteamet har solid erfaring og kompetanse med salg av boliger og fritidsboliger, samt prosjekt og næringsbygg.

 • Stiftet i 2013
 • 11 ansatte
 • Elisenbergveien 34 A, 0265 Oslo

EiendomsMegler 1 Oslo Sentrum

EiendomsMegler 1 Oslo Sentrum ligger sentralt plassert ved Youngstorget. Det dyktige og engasjerte meglerteamet har akkurat den lokale kunnskapen som du trenger for et vellykket boligsalg i Oslo, samt solid kompetanse og erfaring med bolighandel generelt sett.

 • Stiftet i 2006
 • 19 ansatte
 • Youngstorget 5, 0181 Oslo

Eie Eiendomsmegling Majorstuen

Du finner kontoret til Eie Eiendomsmegling Majorstuen i Professor Dahls gate, rett ved den Marokkanske ambassaden. Kontoret ble etablert i 2000, og de dedikerte og erfarne eiendomsmeglerne vet hva som skal til for å få høyest mulig pris for boligen din i nærmiljøet.

 • Stiftet i 2000
 • 5 ansatte
 • Professor Dahls gate 8, 0355 Oslo

Boa eiendomsmegling

Boa eiendomsmegling er et nytenkende eiendomsmeglerforetak som har kontor i Schøningsgate 7 på Majorstuen. Flere av meglerne har vunnet prisen «Årets Gullmegler» som holdes av Norges Eiendomsmeglerforbund. Eiendomsmegleren spesialiserer seg på å fremheve kvalitetene i unike hjem for å tiltrekke de rette kjøperne.

 • Stiftet i 2014
 • 11 ansatte
 • Schønings gate 7, 0356 Oslo

Eiendomsmegler Notar Oslo

Eiendomsmegler Notar Oslo har kontor på Go’Bento AS ved Alexander Kiellands Plass i Oslo. De tar på seg oppdrag i Oslo og Akershus, samtidig som bydelene St. Hanshaugen, Grünerløkka og Sagene ligger i gåavstand fra kontoret. Notar kan tilby salgsgaranti og et boligteam som består av fotografer og interiørrådgivere.

 • Stiftet i 2014
 • 10 ansatte
 • Alexander Kiellands Plass, 0132 Oslo

DNB Eiendom Sagene

Du finner kontoret til DNB Eiendom Sagene midt på Sagene i Stockfleths gate, rett ved Sagene Kirke. Eiendomsmeglerne har lang erfaring innen bolighandel, kjenner godt til nærmiljøet og har god kunnskap om boligmarkedet i området.

 • Stiftet i 2016
 • 10 ansatte
 • Stockfleths gate 60A, 0461 Oslo

Krogsveen Majorstuen

Du finner kontoret til Krogsveen Majorstuen sentralt plassert på Majorstuveien, rett ved krysset til Maries gate og Sorgenfrigata. Meglerne har god kompetanse innen bolighandel i Oslo, kjenner godt til nærmiljøet og bistår deg gjennom hele prosessen.

 • Stiftet i 1995
 • 10 ansatte
 • Majorstuveien 28 A, 0367 Oslo

Proaktiv Briskeby

Proaktiv Briskeby er en del av Proaktiv Properties og har kontor sentralt i Løvenskioldsgate på Briskeby, ikke langt fra Uranienborg kirke og Briskeby brannstasjon. Lokalene er flotte og moderne. Meglerne har lang fartstid og er svært engasjerte i bolighandel.

 • Stiftet i 2016
 • 10 ansatte
 • Løvenskiolds gate 23, 0260 Oslo

PrivatMegleren

PrivatMegleren Allé har kontor ved rundkjøringen i Sognsveien, ikke langt fra Ullevål stadion og Norges Geotekniske Institutt. Kontoret ble etablert i 2014, og i dag består meglerteamet av eiendomsmeglere med høyt kompetansenivå, svært god lokalkunnskap og lang erfaring med bolighandel.

 • Stiftet i 2014
 • 13 ansatte
 • Drammensveien 49, 0271 Oslo

Nordvik Slottsparken

Du finner kontoret til Nordvik Slottsparken i Bygdøy allé på Frogner, rett ved Frogner kirke. Meglerne er eksperter på kjøp og salg av boliger i Oslo Vest, og de har et stort nettverk av kjøpere og selgere. Eiendomsmegleren tar i bruk innovative digitale løsninger for å skape interesse rundt boliger og eiendommer.

 • Stiftet i 2014
 • 19 ansatte
 • Bygdøy allé 34, 0265 Oslo

Om Oslo

Oslo ble grunnlagt i år 1048, og er Norges hovedstad og desidert største by. Nesten 700.000 mennesker er bosatt her, spredt over 15 ulike bydeler som alle har sin eget sjarm og særpreg. Byen ligger plassert innerst i Oslofjorden, og er et urbant sentrum omkranset av åser, skog og mark.

Oslo, eller Christiania som det het mellom 1624 og 1925, er en liten by sammenlignet med andre europeiske hovedsteder. Likevel har byen vært en sentral aktør innen industri og næringsdrift siden 1800-tallet, og nesten 350.000 mennesker er sysselsatt i innenfor kommunegrensen.

Boligmarkedet i Oslo

Oslo er en variert by, og består av alt fra urbane sentrumsleiligheter til naturnære villa- og boligområder. Boligprisene er svært variable fra bydel til bydel, og kan i én bydel være over dobbelt så høy som i en annen. Eksempelvis har en blokkleilighet på Frogner en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 90.000 kroner, mens en blokkleilighet på Søndre Nordstrand har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 43.000 kroner.

Leiligheter i blokker og bygårder har generelt en høyere kvadratmeterpris enn småhus (enebolig, rekkehus o.l.). Likevel er gjerne totalprisen for et småhus høyere enn for leiligheter. Dette kan forklares med at småhus ligger på større og mer private eiendommer, i tillegg til at man har plass til flere fasiliteter som garasje, terrasse o.l.

Slik velger du megler

Hvilken megler som passer best for deg og din bolig kan avhenge av flere faktorer, så det er derfor ingen generell mal på hva man bør se etter. I dette avsnittet vil vi gå nærmere inn på fem punkter du bør ha i bakhodet når du skal velge megler:

1. Økonomi

Når du mottar tilbud fra forskjellige eiendomsmeglere kan det være fristende å gå for den billigste. Dette er ikke nødvendigvis det lureste valget. Det økonomiske aspektet dreier seg nemlig om mer enn bare meglerhonorar. En dyktig og ettertraktet megler vil i mange tilfeller ta seg bedre betalt enn andre meglere, men resultatet kan også være både raskere salg og høyere salgssum. Dette må du ta stilling til når du vurderer det økonomiske aspektet ved meglervalg.

Et tips er å sammenligne de forskjellige pristilbudene opp mot verdivurderinger, dyktighet og erfaring, slik at du kan få et bedre overblikk over hele det økonomiske aspektet før du tar et valg.

2. Erfaring

En erfaren megler som har solgt mange boliger tidligere vil i de fleste tilfeller ha en bedre forståelse for hvordan man selger en bolig. Det finnes meglerkjeder som kun fokuserer på Oslo slik som Boa Eiendomsmegling. Det er ogås like gunstig å velge et lokalt meglerkontor fra en av de største meglerkjedene som DNB Eiendom. Den kompetansen en megler bygger opp gjennom gjentatte salg kan være gull verdt, og i mange tilfeller føre til raskere salg og høyere salgspris. Likevel kan det finnes negative aspekter ved erfaring; en erfaren og ettertraktet megler vil kanskje ta på seg mange oppdrag på samme tid, og jobbe mer på rutine. En ung og uerfaren megler vil kanskje føle at han eller hun har noe å bevise, og derfor vie all sin tid og energi på nettopp din bolig.

Hva som er best for akkurat deg kan avhenge av hva slags type bolig du selger, og hvor den ligger. Skal du selge en villa i Holmenkollen eller annet et dyrt nabolag vil målgruppen være en helt annen enn dersom du selger en mindre men sentrumsnær leilighet. Ta i betraktning målgruppen, og velg deretter.

3. Velg en lokalkjent megler

Det er kanskje lett å tenke at en eiendomsmegler i Oslo vil ha godt kjennskap til boligmarkedet i hele byen, og noen dyktige meglere kan nok med hånden på hjertet hevde at de har det. Likevel vil det stort sett lønne seg å finne en megler som har spesialisert seg på å selge boliger i din bydel. Megleren vil nemlig gjerne ha en bedre forståelse for de lokale boligprisene, hva som påvirker disse og hva boligkjøpere i området pleier å vektlegge.

Kjenner du noen som har solgt en bolig i ditt område? Spør gjerne hvilken megler de brukte og hvor fornøyd de er med jobben som ble gjort.

4. Finn en megler som har tid

Se for deg følgende scenario. Du har funnet den perfekte megleren for deg; du har fått et godt pristilbud fra en erfaren megler med god kjennskap til lokalområdet. Alt ser ut til å være i boks, men plutselig er ikke megleren tilgjengelig.

Dette er en problemstilling som ofte kan oppstå, spesielt dersom du går for en ettertraktet megler. Det er derfor sentralt at du spør megleren om han eller hun har tid til å prioritere din bolig.

5. Vurder punktene over, og ta et informert valg

Når du har fått tatt en totalvurdering av meglere og deres tilbud er du klar til å veie dem opp mot hverandre og ta et informert valg. Sitter du igjen med flere meglere du ikke klarer å skille fra hverandre kan du godt følge magefølelsen.

Sett deg ned med din nye megler og gå gjennom slagplanen fra A til Å. Bli enige om et prisestimat, en prioritert målgruppe og en timeplan for når dere skal holde visninger.

Mulig å selge selv

Mange lurer på om det er mulig å droppe eiendomsmegleren og selge boligen sin selv. Dette er fullt mulig, og det finnes flere eksempler hvor selger har spart flere titalls tusen kroner på dette. Likevel er det å selge en bolig en svært komplisert prosess, og er det mye du må være klar over før du tar dette valget. Dessuten vil en megler gjerne kunne få en høyere salgssum for boligen enn du ville klart selv, og i mange tilfeller vil en megler kunne få en såpass høyere pris for boligen at det dekker meglerhonoraret og megleren mer eller mindre betaler for seg selv. Mange boligkjøpere er også skeptiske til å kjøpe en bolig dersom en profesjonell aktør ikke er involvert i salget.