Personvernserklæring

Oppdatert 30. april 2021

Meglerportalen.no er en nettside som lar deg komme i kontakt med eiendomsmeglere som er spesielt tilpasset dine behov. Når det sendes inn forespørsler gjennom skjemaer på nettsiden, vil vi få tilgang til informasjon om våre brukere. Dette er dine personopplysninger.

Det er viktig for oss at dine personopplysninger behandles på en sikker og hensiktsmessig måte.

Videre kan du lese om hvordan dine personopplysninger blir behandlet.

Hvem er ansvarlig for håndteringen av dine personopplysninger?

Det er Lead Service AS som driver Meglerportalen.no, og er ansvarlige for håndteringen av personopplysningene som samles inn fra brukerne av våre tjenester.

Flow Digital AS er leverandør av nettstedet, og siden er registrert hos Domeneshop AS.

Når du godkjenner at vi videreformidler personopplysningene til andre, vil de være ansvarlige for sin behandling av informasjonen.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er alle opplysninger om en identifisert eller identifiserbar fysisk person. Slike opplysninger kan eksempelvis være navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer.

Hvilke personopplysninger blir behandlet av Meglerportalen.no?

Vi behandler kun de personopplysningene vi trenger for at våre tjenester skal fungere som de skal. Informasjonen som behandles brukes kun for å gi deg tilbud fra eiendomsmeglere, og tilhørende administrativt arbeid.

Formålet med håndteringen av dine personopplysninger, er at du skal få de beste tilbudene fra våre leverandører (eiendomsmeglere).

Når du bruker tjenestene på Meglerportalen.no, gir du samtykke til at meglerkontorene kan ta kontakt med deg om relevant informasjon om din henvendelse på telefon, SMS eller e-post.

Grunnlaget for behandlingen av personopplysningene

Personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 er det rettslige grunnlaget for Lead Service AS sin behandling av personopplysninger.

Behandlingen som gjøres er nødvendig for at Meglerportalen.no kan levere tilbud som er tilpasset den enkelte brukeren. Behandlingen av personopplysningene er også nødvendige for at brukeren skal få tilbudet, og interessene er derfor også legitime, jf. art. 6 nr. 1 bokstav f.

Hva slags personopplysninger behandles?

Lead Service AS håndterer personopplysninger som navn og telefonnummer, adresse og e-post. I tillegg behandles informasjonen som skrives inn i fritekst-feltet  når du sender inn en forespørsel om tilbud på Meglerportalen.no.

Meglerportalen.no følger personopplysningsloven når vi behandler personopplysninger. 

Hvor lenge lagres informasjonen hos oss?

Vi lagrer dine personopplysninger på sikre, passordbeskyttede servere. Når du bruker nettsiden, eller sender meldinger gjennom kontaktskjemaet, vil informasjonen slettes senest innen 18 måneder.

Hvis du ønsker at dine personopplysninger skal slettes tidligere, vil vi gjerne at du sender en henvendelse på e-post til kontakt@meglerportalen.no.

Deling av dine personopplysninger

Når du sender inn en forespørsel om tilbud fra våre leverandører, vil din kontaktinformasjon videresendes til de aktuelle eiendomsmeglerne. Informasjonen inkluderer navnet ditt, eventuelt firmanavn, e-post, og andre opplysninger du oppgir i forespørselen.

Hvis du huker av for at du ønsker tilbud om refinansiering av lån videresender vi din kontaktinformasjon til Eiendomsfinans. Du kan lese mer om Eiendomsfinans sin behandling av personopplysninger i deres personvernerklæring.

I etterkant av forespørselen vil du motta en e-post med informasjon om hvilke leverandører som har fått tilgang til din kontaktinformasjon. Utover dette deles ikke dine personopplysninger med andre.

Opplysningene vil ikke overføres til land utenfor EU/EØS-området. 

Det er viktig for oss å sikre at våre leverandører behandler dine personopplysninger i tråd med regelverket, og har derfor forsikret oss om at de har en tilstrekkelig personvernerklæring der du kan få innsyn i dine lagrede opplysninger.

Lenker til tredjepart

Når du bruker Meglerportalen.no, vil du i flere tilfeller lenkes videre til andre nettsider. Informasjonen som registreres om deg når du trykker på linken, og andre opplysninger om deg som den aktuelle nettsiden samler inn, håndteres av en tredjepart.

Vi har ingen kontroll over hvordan tredjepartene håndterer informasjonen din, og hva slags personvernpolitikk de fører. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan tredjepartene håndterer dine opplysninger, anbefaler vi at du leser deres personvernvilkår og bruksvilkår.

Informasjonskapsler

Vår nettside bruker informasjonskapsler (Cookies), og dette kan du lese mer om her 

Dine rettigheter

Det er strenge regler for hvordan personopplysninger skal behandles, og du har mange rettigheter i forbindelse med vår håndtering av din informasjon. Dersom du ønsker å bruke dine rettigheter, ber vi deg sende en henvendelse til kontakt@meglerportalen.no.

  • Rett til innsikt, rettelse og sletting av opplysninger: Som bruker har du rett til å få innsikt i personopplysningene som Lead Service AS har om deg. Hvis det er nødvendig, har du også rett til at uriktige opplysninger rettes, og i noen tilfeller også slettes før den automatiske datoen for sletting.
  • Rett til begrenset behandling: I noen tilfeller kan du kreve at behandlingen av dine personopplysninger blir begrenset. I disse tilfellene vil opplysningene kunne lagres, men ikke brukes. Du kan blant annet kreve en begrenset behandling av dine personopplysninger hvis opplysningene er feilaktige, eller hvis du ønsker at opplysningene ikke skal slettes i forbindelse med et rettskrav.
  • Rett til innvendinger: I noen tilfeller kan du komme med innvendinger mot behandlingen av personopplysningene dine, eller protestere mot at opplysningene brukes i markedsføring.
  • Rett til dataportabilitet: I noen tilfeller kan du kreve at dine personopplysninger utleveres sånn at du kan bruke dem som du vil på tvers av forskjellige systemer og tjenester. Eksempelvis er dette nyttig hvis du skal bytte leverandør, og ønsker å ta med deg tidligere opplysninger videre.  

Det kan ta opptil 20 dager å behandle forespørselen. For å sikre din identitet, vil du bli bedt om å sende en kopi av passet ditt for å legitimere deg.

Hvis du vil klage over Lead Service AS sin behandling av dine personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet.

Spørsmål, klage eller andre henvendelser

Det er viktig for oss at dine personopplysninger håndteres på en ansvarlig og sikker måte.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi behandler dine opplysninger, ber vi deg sende en henvendelse til kontakt@meglerportalen.no.

Hvis du er misfornøyd med hvordan vi håndterer dine personopplysninger, eller har innspill til hvordan vi kan gjøre dette på en bedre måte, kan du gjerne ta kontakt på den samme e-postadressen.