De 7 beste eiendomsmeglerne i Tromsø

Å selge en bolig er en lang og komplisert prosess. En av de første og viktigste jobbene du har som selger er å velge megler. Det finnes en rekke dyktige meglere som har spesialisert seg på boligformidling i Tromsø, så hvordan vet du hvem du skal gå for? Ved å sammenligne forskjellige tilbud vil du få en bedre oversikt over hva hver enkelt megler kan tilby. Fyll inn skjemaet på siden og motta tre gratis og uforpliktende tilbud fra meglere nær deg.

Få 3 tilbud

DNB Eiendom

DNB Eiendom Tromsø har kontoret sitt sentralt plassert i Fredrik Langes gate, bare et steinkast unna Storgata. Kontoret ble stiftet i 2011, og de erfarne meglere har svært god kunnskap om boligmarkedet både i Tromsø og øyene utenfor.

 • Stiftet i 2011
 • 15 ansatte
 • Fredrik Langes gate 22

EiendomsMegler 1 Tromsø Rødbanken

Strategisk plassert i Storgata finner du kontoret til EiendomsMegler 1 Tromsø Rødbanken, ikke langt fra Tromsø domkirke og SATS. Kontoret ble opprinnelig stiftet tilbake i 1995, og de er i dag en del av EiendomsMegler 1-alliansen. Alliansen er Norges største leverandør av meglertjenester.

 • Stiftet i 1995
 • 11 ansatte
 • Storgata 65, 9008 Tromsø

Hjem Real Estate Tromsø

Hjem Eiendomsmegling Tromsø er en frittstående og lokal megler i Tromsø. Kontoret ble stiftet i 2008, og teamet består av engasjerte eiendomsmeglere med svært god lokalkunnskap. Du finner dem sentralt i Grønnegata, ikke langt fra Storgata og Comfort Hotel Xpress Tromsø.

 • Stiftet i 2007
 • 8 ansatte
 • Grønnegata 40, 9008 Tromsø

SNE Eiendomsmegling

Du finner kontoret til SNE Eiendomsmegling sentralt plassert i Storgata, et steinkast unna Erling Bangsunds plass. Eiendomsmeglerne har svært god kjennskap til boligmarkedet både i byen og områdene rundt, og de er det største lokaleide meglerselskapet i distriktet.

 • Stiftet i 2018
 • 22 ansatte
 • Storgata 83B, 9008 Tromsø

Garanti Eiendomsmegling

Garanti Eiendomsmegling Tromsø er et meglerkontor som eies Boligbyggelaget Nord. Du finner kontoret i 5. etasje i Matservicebygget i Strandgata. Meglerne er spesialister på salg av leiligheter, både selveid og borettslag. De selger alle typer boliger og har svært god lokalkunnskap.

 • Stiftet i 1966
 • 8 ansatte
 • Nerstranda senter, 9291 Tromsø

EiendomsMegler 1 Tromsø Strandtorget

EiendomsMegler 1 Tromsø Strandtorget har kontor i Strandgata, rett i nærheten av Storgata og Kaigata. Det allsidige meglerteamet har lang erfaring og solid forankring i nærmiljøet, og de har inngående kjennskap til boligmarkedet i Tromsø. Kontoret ble stiftet i 2014.

 • Stiftet i 2014
 • 4 ansatte
 • Strandgata 22, 9008 Tromsø

Dette bør du se etter

Forskjellige meglere byr på forskjellige kvaliteter, og hva du bør se etter i en megler kan avhenge av alt fra boligtype til størrelse, beliggenhet og prisklasse. Likevel er det noen felles kvaliteter du kan se etter som sjeldent slår feil:

Erfaring

‘Øvelse gjør mester’ er et kjent uttrykk, og det gjelder like fullt i meglerbransjen. En erfaren megler som har solgt flere boliger tidligere vil ha opparbeidet seg en unik kunnskap og kompetanse innen boligformidling. Dette kan ofte føre til både raskere salg og høyere salgssum. Vær likevel oppmerksom på at de mest ettertraktede meglerne ofte tar på seg flere oppdrag samtidig. Det viktigste er at megleren har tid til å prioritere deg og din bolig.

Lokalkunnskap

I tillegg til generell erfaring er det en enorm fordel om megleren din er godt kjent i nærområdet ditt. En lokalkjent megler med god forståelse for det lokale boligmarkedet vil gjerne ha bra oversikt over hva boligkjøpere i området pleier å se etter, samt lokale boligpriser og hva som påvirker disse. Dette gjør det mulig for megleren å skreddersy en boligprofil for å nå ut til den ønskede målgruppen med en gang.

Personlighet

Faglig dyktighet er viktig, men ikke alt. En eiendomsmegler er først og fremst en salgsmann, og er på mange måter boligens ansikt utad. Det er viktig at megleren klarer å gi et godt inntrykk overfor potensielle kjøpere, både av boligen og seg selv. Derfor bør megleren din ha en varm og mottakelig personlighet, slik at han eller hun kan gi potensielle kjøpere en god magefølelse.

Om Tromsø

Tromsø er en kommune i Troms og Finnmark fylke som sprer seg over fastlandet og en rekke øyer. Med sine nesten 80.000 innbyggere er Tromsø den mest befolkede kommunen i Nord-Norge, og den niende største i Norge. Tromsø er kjent for å være veldig vakkert, og er kjent som Nordens Paris. Arkeologiske funn viser at det har vært bosetning her i over 11.000 år, og området har gjennom historien vært en viktig boplass.

Boligmarkedet i Tromsø

Tromsø er preget av variert bebyggelse alt fra eldre bygårder og trehusbebyggelse til moderne boligkomplekser og boligstrøk. Boligprisene i området har vært i kraftig vekst de siste tiårene, og i dag er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for en bolig i Tromsø nesten 50.000 kroner.