De 3 beste eiendomsmeglerne i Alta

Valget av eiendomsmegler er en av de viktigste jobbene du gjør før du selger boligen din, men hvordan vet du egentlig hvilken megler du skal gå for? Med en haug av dyktige eiendomsmeglere som har spesialisert seg på boligformidling i Alta, kan det være vanskelig å i det hele tatt vite hvor man skal begynne. Ved å sammenligne forskjellige tilbud vil du kunne få en bedre oversikt over hva hver enkelt megler kan tilby deg. Fyll inn skjemaet på siden og motta tre gratis og uforpliktende tilbud fra meglere nær deg.

Få 3 tilbud

EiendomsMegler 1 Alta

EiendomsMegler 1 Alta har meglere med lang erfaring og stor lokalkunnskap. De sørger for at du får en trygg og god boligprosess, enten du skal kjøpe eller selge.

  • Stiftet i 2002
  • 4 ansatte
  • Løkkeveien 115, 9510 Alta

DNB Eiendom Alta

DNBs eiendomsmeglere har lang erfaring med salg av eiendom i landet rundt Altafjorden; i Alta Sentrum, Bossekop eller Elvebakken med omegn, og i ytterdistriktene Tverrelvdalen, Rafsbotn, Eiby, Kåfjord og Talvik. Deres meglere i Nordlysbyen hjelper deg med verdivurdering, få boligen klar for visning eller annet du trenger hjelp med innen bolighandel.

  • Stiftet i 1995
  • 3 ansatte
  • Løkkeveien 41, 9510 Alta

Partners Eiendomsmegling

Partners Eiendomsmegling, Alta er din lokale eiendomsmegler i Alta og har bred erfaring med eiendomsmegling i området. Vi hjelper deg med både kjøp og salg av bolig.

  • Stiftet i 2006
  • 2 ansatte
  • Amfi, Markveien 21-25, 9505 Alta

Dette bør du se etter

Hva du bør se etter i en megler avhenger av flere faktorer som boligens størrelse, beliggenhet og prisklasse. Likevel er det noen egenskaper du kan se etter som skiller de beste meglerne fra resten:

Erfaring

Øvelse gjør mester’ sier ordtaket, og meglerbransjen er intet unntak. En megler som har solgt mange boliger vil ha opparbeidet seg en enorm kunnskap om boligsalgsprosessen, noe som kan resultere i både raskere salg og høyere salgssum. Megleren vil også ha god kontroll på hele salgsprosessen og kan guide deg utenfor de vanligste fallgruvene. Erfarne meglere koster gjerne litt mer, men er stort sett en klok investering.

Lokalkunnskap

Megleren din bør også ha omfattende kunnskaper om nærområdet ditt og det lokale boligmarkedet. En lokalkjent megler vil ha god forståelse for lokale boligpriser og hva som påvirker disse, samt hva boligkjøpere i området pleier å se etter. Dette gjør det mulig for megleren å skreddersy en boligprofil for å nå ut til den ønskede målgruppen.

Personlighet

I tillegg til faglig dyktighet og kompetanse bør megleren din være en menneskekjenner med varm og mottakelig personlighet. Megleren er først og fremst en salgsmann, og er en representant for din bolig. De beste meglerne klarer å skape en følelse av trygghet hos potensielle kjøpere, som ofte kan resultere i høyere betalingsvilje.

Om Alta

Alta er en by og kommune som ligger i Troms og Finnmark. Det er en ganske liten by selv etter Norsk standard, da byen er nr. 34 i størrelse etter Hønefoss. Stedet ble grunnlagt i 1838 og har hatt bystatus siden år 2000. Alta er kjent for å ha Nord-Europas største antall helleristninger, og de eldste av disse kan dateres hele 7.000 år tilbake. Byen Alta har et innbyggertall på omtrent 15.000, mens Alta kommune rommer cirka 20.000 innbyggere.

Boligmarkedet i Alta

Alta er preget av variert bebyggelse, og består av alt fra bygårder og leilighetskomplekser til etablerte boligstrøk og gårdseiendommer. Boligprisene her har hatt en stabil vekst de siste ti årene, og i dag er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for en bolig i Alta omtrent 35.000 kroner.  

Det er store avstander i Finnmark. Bor du langt unna Alta vil du kanskje vurdere en verdivurdering på nett. Les mer om det i denne artikkelen.