De beste eiendomsmeglerne i Haugesund

Skal du selge boligen din og lurer på hvilken megler du skal gå for? Haugesund huser en rekke eiendomsmeglere og meglerbyråer, og med såpass mange aktører på banen kan det være vanskelig å vite hvilken megler man skal gå for. Ved å sammenligne tilbud fra forskjellige meglere vil du få bedre oversikt over hva hver enkelt megler kan tilby deg. Fyll inn skjemaet på siden og motta tre gratis og uforpliktende tilbud fra meglere nær deg.

Få 3 tilbud

EiendomsMegler 1 Haugesund

EiendomsMegler 1-alliansen er landets største leverandør av eiendomsmeglertjenester. Avdelingen i Haugesund har kontorer sentralt i sentrum, og består av 11 erfarne eiendomsmeglere som kjenner lokalmarkedet meget godt. Selskapets fokusområde er Haugesund og omegn. 

 • Stiftet i 2003
 • 11 ansatte
 • Haraldsgata 117, 5527 Haugesund

Eiendomsmegler A

Eiendomsmegler A er et regionalt eiendomsmeglerforetak med kontorer på Karmøy og i Haugesund. Selskapet består av totalt 12 meglere som har lang erfaring med salg av eiendom på Haugalandet. Eiendomsmegler A tilbyr meglertjenester innenfor boligeiendom, fritidseiendom, samt prosjekt/nybygg. 

 • Stiftet i 2009
 • 12 ansatte
 • Haraldsgata 117, 5527 Haugesund

PrivatMegleren Østbø & Kaldheim

PrivatMegleren Østbø & Kaldheim er et eiendomsmeglerforetak bestående av 6 erfarne meglere. Selskapet holder til sentralt i Haugesund, like ved Ludolf Eides park. Selskapet fokuserer på attraktive eiendommer på Haugalandet, Sunnhordland, samt fritidsboliger på fjellet og ved sjøen.

 • Stiftet i 2019
 • 6 ansatte
 • Karmsundgata 208, 5527 Haugesund

Meglerhuset Rele

Meglerhuset Rele ble etablert i 2011 og er en viktig aktor i regionen. Selskapet teller i dag 16 medarbeidere og er et meglerhus med både bolig-, prosjekt- og næringsavdeling. Meglerhuset Rele fokuserer på salg av boliger i hele Haugalandet og Sunnhordland, samt fritidseiendommer ved sjøen og på fjellet.

 • Stiftet i 2011
 • 16 ansatte
 • Haraldsgata 139, 5527 Haugesund

DNB Eiendom Haugesund

DNB Eiendom Haugesund har meglere med bred erfaring med salg av både boliger og fritidseiendom i Haugesund og omegn. Avdelingen består av 8 eiendomsmeglere som primært fokuserer på den østlige delen av Sunnhordaland. Kontoret ligger sentralt midt i Haugesund sentrum.

 • Stiftet i 1995
 • 16 ansatte
 • Haraldsgata 125, 5527 Haugesund

Eiendomsmegler Vest Haugesund

Eiendomsmegler Vest Haugesund holder til midt i Haugesund sentrum og består av 8 erfarne eiendomsmeglere. Selskapets fokusområde er Haugesund og omegn, og de ansatte har god lokalkunnskap. De ansatte kan bistå deg med å selge blant annet bolig, fritidsbolig eller nybygg.

 • Stiftet i 2000
 • 8 ansatte
 • Haraldsgata 190, 5525 Haugesund

Slik velger du megler

Å velge megler er en komplisert prosess, og hva du bør se etter avhenger av flere forskjellige faktorer. Likevel er det noen fellestrekk du kan se etter for å skille de beste meglerne fra resten:

Erfaring

Det første du bør se etter i en megler erfaring. En megler som kan vise til gjentatte boligsalg vil ikke bare ha en høyere kompetanse på feltet, men vil også gjerne gi en økt følelse av trygghet for potensielle kjøpere. En erfaren megler kan ofte vise til både raskere salg og høyere salgssum, noe som mer enn gjør opp for den litt høyere prislappen. Vær likevel oppmerksom på at mange dyktige meglere tar på seg flere oppdrag samtidig. Det viktigste er at megleren har tid til å fokusere på din bolig.

Lokalkunnskap

I tillegg til generell erfaring bør megleren du går for ha omfattende kunnskaper om ditt nærmiljø og det lokale boligmarkedet. En megler med god oversikt over lokale boligpriser og hva boligkjøpere i områder pleier å se etter vil gjerne kunne bruke denne kunnskapen til å forenkle hele salgsprosessen. Ved å spesialtilpasse en boligprofil for å nå ut til den ønskede målgruppen vil man kunne kutte kraftig ned på salgstiden.

Personlighet

Faglig kompetanse er vel og bra, men betyr gjerne lite dersom megleren ikke har en varm og mottakelig personlighet. Megleren er en representant for din bolig, og hans eller hennes jobb handler like mye om å skape en god følelse og et godt førsteinntrykk for potensielle kjøpere. Et godt tips er å følge magefølelsen når det kommer til dette punktet. Dersom du får en god følelse av megleren, vil trolig potensielle kjøpere også få dette.

Om Haugesund

Haugesund er en by og kommune som ligger i Rogaland fylke. Byen fikk offisiell status som ladested i 1854, og ble oppgradert til kjøpstad i 1866. Byen så en kraftig økning i befolkning og industri grunnet enorme forekomster av sild utenfor kysten. I dag er tettstedet Haugesund det 12. mest befolkede tettstedet i Norge med sine 45.000 innbyggere, like bak Moss med sine 27.000 innbyggere.

Boligmarkedet i Haugesund

Som vestlands-byer ellers preges Haugesund i stor grad av trehus- og småhusbebyggelse, samt store brygge- og kaiområder. Byen kan ellers skilte med eldre bygårder og nyere leilighetskomplekser, samt etablerte bolig- og villastrøk. Boligprisene her har sett en stabil økning de siste 15 årene, likevel kan Haugesund skilte med noen av de laveste boligprisene i Norge med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på litt over 21.000 kroner. Dette gjør Haugesund til den tredje billigste byen i Norge når det kommer til kvadratmeterpris. I Haugesund er det mange store meglerkontorer som DNB Eiendom, Eiendomsmegler1 og Privatmegleren.