Slik styler du boligen før boligsalg – våre beste tips

Du har bestemt deg. Boligen skal selges, men hvordan skal du få best mulig pris for den? Det er kjempeviktig å vise boligen fra sin beste side når du skal selge. Det gjelder å gjøre den så attraktiv som mulig ved å gi interiøret et ansiktsløft. Les videre for å få våre beste tips til hvordan du styler boligen før boligsalg!

  Din boligstyling AS

  Din boligstylist AS tilbyr både veiledning og styling ved boligsalg. De utfører oppdrag i Drammen, Holmestrand, Lier, Asker, Bærum, Ringerike, Kongsberg, Øvre Eiker og Modum.

  • Stiftet i 2014
  • 13 ansatte
  • Strandveien 6 C, 3050 Mjøndalen

  Intro Interiørdesign AS

  Intro består av flere personer med ulik bakgrunn. Felles for alle er en god, faglig utdannelse som igjen danner grunnlaget for kvaliteten de leverer.

  • Stiftet i 2002
  • 5 ansatte
  • Blindernveien 5, 0361 Oslo

  Kaspara Boligstyling & Interiør

  Kaspara består av to avdelinger; boligstyling og interiørdesign. I 2014 startet de med boligstyling og de tilbyr i tillegg interiørveiledning for dere som skal pusse opp hjemme eller på hytta.

  • Stiftet i 2013
  • 3 ansatte
  • Brånåsen, 2019 Skedsmokorset

  Estudio Design AS

  Estudio Design AS er et kreativ designfirma på Høvik som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen interiørdesign, boligstyling, interiørveiledning.

  • Stiftet i 2016
  • 3 ansatte
  • Ramstadsletta 18, 1363 Høvik

  Boligstyling er kanskje spesielt for deg som bor i områder med mye konkurranse eller hissige budrunder. Boliger som kan være vanskelig å selge har også godt av et ansiktsløft for å gjøre dem mer innbydende for kjøper. Kjøperen må nemlig sitte igjen med et svært godt førsteinntrykk for å henge med på budrunden og gi deg best mulig boligpris. Her får du våre beste tips til boligstyling før fotografering og visning.

  De viktigste tipsene

  Under følger de viktigste tipsene du må være obs på i forbindelse med boligstyling før salg.

  Forstå målgruppen din

  Vi anbefaler at du begynner med å få noen gode tips og råd fra megleren. Det er viktig å velge en dyktig og lokal megler som har god kjennskap til lokalområdet og vet hva kjøperne ser etter. Ellers kan det være fort gjort å sette i gang med tiltak som ikke er nødvendig. Megleren vil kunne hjelpe deg med å forstå målgruppen din. Vi anbefaler at dere tar en god prat om hva kjøperen ser etter før du setter i gang.

  Skap en «rød tråd» i rommet

  Hvis du har en god sans for stil og interiør, så kan det hende at du vil style boligen selv.  Alternativt kan du delvis style boligen selv og delvis få hjelp av en boligstylist. Det viktigste er at du får en «rød tråd» i rommet, slik at det virker harmonisk. Tenk at du skal skape en god og innbydende atmosfære, samtidig som stylingen fremhever rommets bruksområde.

  Ansett en boligstylist

  Mange velger å få hjelp av en boligstylist for å style boligen før fotografering og visning. Boligstylisten vet nøyaktig hva som skal til for å gjøre boligen attraktiv for kjøpere i ditt område. Det som du synes er flott, er kanskje ikke det samme som målgruppen generelt synes er bra. Det er viktig at du når så bredt ut til potensielle kjøpere som mulig.

  Pakk vekk tingene dine

  Dersom du har mange møbler og smånips, anbefaler vi å sette dette til lagring. Uttrykket «less is more» er nemlig viktig for riktig styling – rommene bør ikke være overfylte. Færre møbler og nips kan gjøre at rommet oppleves som større og romsligere. Du bør derimot ikke falle for fristelsen å selge boligen når den står helt tom. Kjøper bør kunne se for seg hvordan rommene brukes, og det er ikke like lett når alt er fjernet.

  Trenger boligen mer oppussing?

  Det kan godt hende at du oppdager hull i veggen eller flassende maling når du har tømt rommet for alt som ikke skal være der. I så fall bør du ta et strøk maling og sparkle litt før du begynner å style boligen. Du bør uansett fikse dryppende kraner, smøre knirkende dører og feste løse lister før fotografering og visning.

  Ikke glem uteområdet

  Det er lett å fokusere på interiøret, men du bør ikke glemme uteområdet når du skal gjøre boligen klar for salg. Dersom du selger bolig om sommeren, kan du gjøre sittegrupper mer innbydende med tepper og lykter. Pass på at gresset er klippet, blomsterbedene er ryddige og at det ikke slenger hageredskaper rundt omkring.

  Slik styler du boligen rom for rom

  Hittil har vi fokusert på noen generelle råd som gjelder for omtrent alle boliger og rom i boligen. Nå er det på tide å gå litt mer i dybden ved å vise deg hvordan du styler boligen rom for rom. Tenk at boligstylingen skal gi inspirasjon til hvordan hvert rom skal brukes. For eksempel, badet skal invitere til velvære, spisestuen til sosiale sammenkomster og soverommet til hvile.

  Hvordan style soverom før boligsalg

  Tenk at soverommet skal invitere til hvile og avslapning. Du kan godt investere i nye puter, sengeteppe og sengetøy for å få det ekstra lekkert. På nattbordet kan du plassere noen bøker og kanskje en grønn plante. Fargene bør være nøytrale.

  Hvordan style stue før boligsalg

  Dette er kanskje det viktigste rommet av dem alle. Kjøperen må kunne se for seg hvordan livet vil bli i denne stuen. Rommet kan derfor godt være nøytralt for å gjøre det enklere for dem å vurdere mulig interiør. Fjern gjerne tepper og ryer for å vise så mye av gulvet som mulig, og pynt sofaen med et pent pledd.

  Hvordan style kjøkken før visning

  Kjøkkenet kan gjerne inspirere til kulinariske opplevelser, selv om hverken du eller kjøper er mesterkokker. Store kjøkkenmaskiner som mikrobølgeovn bør ryddes unna for å vise så mye av benkeplaten som mulig. Du kan godt pynte med friske urter, fruktfat, krydder og kokebøker.

  Hvordan style badet før fotografering og visning

  Vi bruker mye tid på badet, og mange synes at dette rommet er spesielt viktig når de skal kjøpe ny bolig. Du trenger imidlertid ikke nødvendigvis å pusse opp eller ta store grep – du kommer langt med styling. Pakk vekk småting som tannkrem for å få det ryddig, og sett gjerne frem grønne planter for å fremheve spafølelsen.

  Kort fortalt: Slik styler du boligen før boligsalg

  Nå har vi gått gjennom mange gode tips til hvordan style boligen og de forskjellige rommene. For å oppsummere helt kort, bør du vektlegge et harmonisk interiør og mye gulvplass. Skriv gjerne ut denne praktiske sjekklisten før visning:

  • Fjern personlige ting som private bilder
  • Pynt kjøkkenet med frukt og rydd kjøkkenbenken
  • Skap god romfølelse ved å sette møbler på lagring
  • Luft godt ut av alle rommene
  • Re opp sengen og pynt med puter og tepper
  • Pass på at uteområdet er ryddig
  • Sett frem grønne planter, særlig på badet
  • Slipp så mye lys inn i boligen som mulig
  • Pass på at alt er ryddig og godt vasket

  Selv om det kan virke som ekstra tiltak her og nå, kan du fort tjene inn igjen anstrengelsen under budrunden. Husk at boligstyling kan slå positivt ut på både prisantydning og salgspris. Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med boligsalget når alt dette er på plass!