Tips til flytting etter boligkjøp

Enten du har kjøpt en ny bolig eller er i ferd med å kjøpe en ny bolig kommer du deg ikke unna den litt masete flytteprosessen. På en måte er det noe spennende man gjør da det ofte starter et nytt kapittel i mange sine liv. På den andre siden er det også noe som kan være svært krevende, selv om det ofte bare tar en dag eller to å flytte og vaske ned boligen du flytter fra. Derfor er det flere ting som er lurt å huske på før selve flyttedagen kommer.

  Solsidan Flyttebyrå

  Solsidan holder til på Frogner i Oslo. Selskapet er svært opptatt av å levere tjenester av høy kvalitet til sine kunder. De tilbyr alle typer tjenester innen flytting.

  • Stiftet i 2013
  • 10 ansatte
  • Oscarsgate 27, 0352 Oslo

  HMH Home Management AS

  HMH leverer flyttetjenester over hele landet, men hovedsakelig til Østlandet. De tar alle typer flytteoppdrag og er svært opptatt av pålitelighet, punklighet og forutsigbarhet.

  • Stiftet i 2010
  • 6 ansatte
  • Brynsveien 1, 0667 Oslo

  RGS Renhold og Flyttebyrå AS

  RGS Renhold og Flyttebyrå utfører hovedsakelig oppdrag i Oslo og omegn, men tar også større oppdrag over hele landet. De er opptatt av å levere tjenester av høy kvalitet og god pris.

  • Stiftet i 2017
  • 10 ansatte
  • Oscars gate 35a, 0258 Oslo

  Flyttefoten

  Flyttefoten er basert i Oslo og tilbyr flyttehjelp for både privatpersoner og bedrifter på Østlandet. Hos Flyttefot er de opptatt av at kunden skal ha en trygg og god opplevelse.

  • Stiftet i 2013
  • 36 ansatte
  • Kirkeveien 157, 0451 Oslo

  123 Flytting og Transport

  123 Flytting og Transport leverer alle typer flyttetjenester. De har kunder fra Oslo og store deler av Viken. De fokuserer på å levere tjenester av høt kvalitet til sine kunder.

  • Stiftet i 2017
  • 12 ansatte
  • Store Åros vei 16, 3474 Åros

  Tigerstaden Flyttebyrå

  Tigerstaden Flyttebyrå holder til i Oslo, men er ikke begrenset kun til området. De har et mål om at alle deres kunder skal være fornøyde og at prosessen skal være enkel og smertefri. Selskapet leverer alle typer flyttetjenester.

  • Stiftet i 2020
  • 6 ansatte
  • Calmeyers gate 5, 0183 Oslo

  På en måte er det noe spennende man gjør da det ofte starter et nytt kapittel i mange sine liv. På den andre siden er det også noe som kan være svært krevende, selv om det ofte bare tar en dag eller to å flytte og vaske ned boligen du flytter fra. Derfor er det flere ting som er lurt å huske på før selve flyttedagen kommer. 

  Hva du må tenke på før flytting 

  Det er flere småting som kan være enkle å glemme når du skal flytte. For det første må du huske å melde fra om flytting der det er nødvendig. Dette er til Skatteetaten og Posten. Det kan i noen tilfeller være nødvendig å melde fra til for eksempel banken, forsikringsbyrå, lånekassen og så videre. 

  Videre burde ha flere detaljer på plass. Har du for eksempel behov for å reservere plass til flyttebilen? Dersom du har dyr burde du også ha en plan for hvordan de skal transporteres. Du burde også kartlegge om det er gjenstander du trenger hjelp med å pakke ned. 

  Tips til pakking før flytting 

  Den største feilen mange gjør når de flytter er at de legger alt de eier inn i helt like bokser uten å merke de. Dette kan føre til mye frustrasjon og ta mye tid. Skriv ned på hver boks hva den inneholder. Dette er også særlig viktig for ting som enkelt kan knuses. Sørg også for at boksene er fulle slik at innholdet ikke flyter rundt, samtidig som boksene ikke er for tunge. Det er også et poeng å pakke sakene dine systematisk inn i flyttebilen. Ha det du vil ha raskt tilgjengelig ytterst og motsatt.

  Velg et flyttebyrå du kan stole på 

  Det er ikke mangler på skrekkhistorier fra flyttebyråer. Dersom du ikke ønsker å oppleve noen av disse selv er det lurt å velge en troverdig og velrennomert aktør med lang fartstid i bransjen. Hold deg unna firmaer som har svært lite informasjon. Som regel kan magefølelsen din fortelle deg om det er lurt å holde seg unna et firma eller ikke. 

  Et eksempel på et firma som kan hjelpe deg med alt du trenger hjelp til i flytteprosessen er HMH Home Management AS. For det første kan de bistå med klassiske flyttetjenester som flytting av møbler og større gjenstander som for eksempel piano. De leverer også flyttevask og tilbyr mellomlagring dersom det er behov for dette. Og de er godkjent av Arbeidstilsynet. De tilbyr også boligstyling dersom du har planer om å selge en bolig. De tar oppdrag over hele landet.  

  Sørg for at forsikringen din er i orden 

  Det er ikke nødvendigvis slik at din innbo- og/eller reiseforsikring dekker flytteprosessen. Finn ut av dette før du flytter. Det er dessverre slik at det kan oppstå uhell underveis i flytteprosessen. Da mange flyttebyråer også tilbyr forsikring burde du også passe på slik at du ikke betaler dobbel forsikring. Forbrukerrådet anbefaler at du tegner tilleggsforsikring på gjenstander som koster over 25.000 kroner eller spesielt skjøre gjenstander. Mange av de seriøse tilbyderne av flyttetjenester ser det som en forutsetning at din innboforsikring dekker flytteprosessen, eller at du kjøper en særskilt flytteforsikring før flytteprosessen starter.

  Dersom du er så uheldig at du opplever et uhell under flyttingen er det viktig at du melder ifra om dette raskt. Du har tre uker på å melde fra om eventuelle skader før det er for sent. Merk at du som regel burde reklamere innen et par dager dersom det er noe som har skjedd da det sjeldent er en god ide å vente tre uker. 

  Prøv også å få en fastpris før du signerer en avtale med et firma. Fra de fleste selskaper kan du motta uforpliktende tilbud når du forklarer oppdraget og dets omfang. Dette er normen blant flyttebyråer da alle flyttejobber er forskjellig og krever forskjellig innsats. Det er altså mye du må tenke på før du flytter. Som regel er flytting en smertefri prosess, selv om det kan være tidkrevende. Så lenge du er godt forberedt og velger et bra flyttebyrå er det ingen problemer. Vi anbefaler at du sørger for at forsikringen din er i orden da uhell ikke er noe man kan forutse.