Om Eiendomsmegler Vest

Eiendomsmegler Vest er den ledende eiendomsmegleren på vestlandet og i Bergen. Selskapet er eid av Sparebanken Vest og ble etablert i 1976. Eiendomsmegler Vest er spesielt opptatt av å forstå hver kundes spesifikke behov for å kunne levere en så god tjeneste som mulig.

Få 3 tilbud

De vektlegger også oppfølging gjennom hele salgsprosessen. De er fortsatt i stor vekst og har fått 13 nye kontorer siden 2005. Ikke bare bistår de med salg av bolig, men de har også meglere innen næring, hytter, nybygg og tomter. Visjonen til Eiendomsmegler Vest er å bli den anbefalte megleren og at alle kundene skal være såpass fornøyde at de anbefaler Eiendomsmegler Vest videre. 

Eiendomsmegler Vest kontorer

Eiendomsmegler Vest har 22 salgskontorer i Møre og Romsdal, Rogaland og Vestland. I Møre og Romsdal finner du et kontor i Volda. I Rogaland finner du seks kontorer følgende steder; Stavanger, Jæren, Haugesund, Karmøy, Sandnes og Nybygg Stavanger. Vestland er der de har flest kontorer, altså 16 stykker. Disse finner du følgende steder; Bergen Vest, Bergen Sentrum, Fyllingsdalen, Askøy, Fana, Arna, Nesttun, Hardanger, Os, Landås, Nordhordland, Åsane, Stord, Voss, Sotra og Nybygg Bergen. 

Selge bolig gjennom Eiendomsmegler Vest 

1) Finn en megler. Du vil få en megler fra Eiendomsmegler Vest som hjelper deg med hele prosessen. Her vil du få tett oppfølging gjennom hele salgsprosessen. Før du skriver kontrakt kommer megler på befaring og går gjennom boligen din. Du vil da få en verdivurdering og dere vil strukturere hele salget av boligen. I tillegg vil du få tips til potensielle ting som burde gjøres før fotografering og visning. 

2) Markedsføring av din bolig. Eiendomsmegler Vest tilbyr tre forskjellige markedsføringspakker. Hvilken som er best vil variere ut fra hva slags bolig du selger. I forbindelse med fotografering vil du også motta eventuelle råd som om det er nødvendig å male eller fikse andre småting. Det er også av og til relevant med en boligstylist. Dette er personer som hjelper deg med å få mest mulig ut av din bolig. 

3) Visning. Det er megler sitt ansvar å sørge for at potensielle kjøpere kommer på visning. Under selve visningen vil megler være tilstede og svare på alle spørsmål og notere ned interessentene. Det er også mye du kan gjøre for å hjelpe til med at visningen blir best mulig. 

4) Budrunde. Her er din jobb som selger kun å være tilgjengelig på telefon. Selger sørger for at alle interessentene er forberedt og tar seg av all kommunikasjon. Du vil bli oppdatert under hele prosessen. 

5) Kontraktsmøte. Dersom du har akseptert et bud på din bolig vil megler arrangere et kontraktsmøte. Dette er for å bli enige om vilkår rundt salget sammen med kjøper. 

6) Overtagelse og oppgjør. Du møter kjøper i boligen en siste gang. Her går dere gjennom boligen en siste gang og sjekker utvask, leser av strøm og du overgir nøkler. Dersom alt er som det skal sender du overtakelsesprotokollen til megler. Megler og oppgjørsavdelingen tar seg av alt det formelle rundt salget. 

Kjøpe bolig gjennom Eiendomsmegler Vest

1) Forbered deg på kjøp. Du burde ha en klar ide om hva slags bolig du ønsker å kjøpe. Dette gjelder område, fasiliteter i boligen og lignende. Du kan få hjelp av megler eller deres nettsider for å finne boliger som passer for dine behov. I forberedelsesfasen kan det også være en fordel å vurdere beste tidspunkt for å selge boligen. Les mer om tidspunkt for å selge hytte her.

2) Økonomisk avklaring. Før du skal på visning burde du ha finansiering i orden. Med Eiendomsmegler Vest kan du få hjelp med finansiering da de har et tett samarbeid med Sparebanken Vest. 

3) Visning. Når du har funnet en eller flere boliger du liker og har finansiering i orden, er det klart for visning. Her får du sett boligen på en helt ny måte. Gjennom annonser har du allerede et bilde av hvordan boligen ser ut, men visningen er allikevel veldig viktig. Det er viktig at du gjør en grundig sjekk av boligen og at du stiller alle relevante spørsmål til megler. Før du drar på visning burde du lese prospektet. Ta gjerne med deg noen som har god kontroll på bygg. 

4) Budrunde. Dersom du er interessert i en bolig får du beskjed om når en budrunde starter. Her vil du få hjelp av megler. Det er viktig å forholde seg til din økonomiske ramme og å holde hodet kaldt. Alle bud er bindene og det finnes ingen angrerett. 

5) Kontrakt og oppgjør. Dersom du vinner budrunden møtes du, selger og megler til et kontraktsmøte. Her går dere gjennom hele kontrakten. Eiendomsmegler Vest sin egen oppgjørsavdeling tar seg av overføringene. 

6) Overtakelse. Du og selger møtes en siste gang og går gjennom utvask av boligen. Det blir også overgitt nøkler og dere leser av strømmen.