De 7 beste eiendomsmeglerne i Ringerike

Mange boligselgere synes det er vanskelig å velge en eiendomsmegler til å formidle boligsalget for dem. Ved å sammenligne forskjellige tilbud vil du enklere kunne velge den megleren som passer best for deg. Fyll ut skjemaet på siden vår og motta tre uforpliktende tilbud fra meglere i ditt område, helt gratis!

Få 3 tilbud

Eiendomsmegler1 Ringerike

Sentralt plassert på Søndre Torv i Hønefoss finner du det lokale meglerkontoret til Eiendomsmegler 1 Ringerike. Selskapet ble stiftet i 1995, og består av en rekke erfarne eiendomsmeglere som har spesialisert seg på boligformidling i Ringerike og omkringliggende kommuner.

Les mer om Eiendomsmegler1

 • Stiftet i 1989
 • 29 ansatte
 • Søndre torv 5, 3510 Hønefoss

DNB Eiendom Hønefoss

Kontoret i Hønefoss har oversikt over boligmarkedet i Ringerike, Hole og store deler av Jevnaker kommune. DNB Hønefoss har erfarne meglere som har spesialisert seg innen boligformidling, med god lokalkunnskap er det en av de største meglerkontorene i området.

Les mer om DNB Eiendom

 • Stiftet i 2001
 • 10 ansatte
 • Kvernberggata 5, 3510 Hønefoss

Aktiv Hønefoss

Aktiv Hønefoss sine eiendomsmeglere har bred og god oversikt over områdene Ringerike, Hole og Jevnaker. Aktiv Eiendom har syv år på rad kunne vise til førsteplassen i Norsk Kundebarometers kåring av de mest fornøyde kundene.

Les mer om Aktiv Eiendomsmegling

 • Stiftet i 1985
 • 4 ansatte
 • Søndre Torv 3, 3510 Hønefoss

Brørby Eiendomsmegling

I Bloms gate i Hønefoss finner du lokalene til Brørby Eiendomsmegling. Selskapet har siden 2016 tilbudt tjenester innen boligformidling i Ringerike og omegn, og består av erfarne og lokalkjente meglere med god forståelse for det lokale boligmarkedet.

 • Stiftet i 2016
 • 3 ansatte
 • Bloms gate 3, 3510 Hønefoss

Partners Modum

På hjørnet av Eikerveien og Lilleåsgata i Åmot finner du det lokale meglerkontoret til Meglerhuset & Partners Modum. Her jobber erfarne og lokalkjente eiendomsmeglere med god forståelse for det lokale boligmarkedet. Selskapet driver boligformidling i Modum og omkringliggende kommuner.

 • 4 ansatte
 • Hauges gate 3, 3019 Drammen

Privatmegleren Hadeland

Plassert langs Hadelandsveien på Harestumoen finner du den lokale avdelingen til PrivatMegleren Hadeland. Kontoret ble etablert i 2014 og huser erfarne og lokalkjente eiendomsmeglere med god kompetanse innen boligformidling i området.

Les mer om Privatmegleren

 • Stiftet i 2014
 • 3 ansatte
 • Harestumoen 12, 2743 Harestua

Tre tips

Det er mye du bør være klar over når du skal velge eiendomsmegler. Vi har i denne artikkelen valgt å komprimere det til tre tips til hva du bør se etter i en megler:

 • Erfaring
  Først og fremst bør du velge en erfaren megler. Dette koster gjerne litt mer, men den kompetansen en megler opparbeider seg gjennom gjentatte boligsalg, vil være uvurderlig i salgsprosessen. Megleren vil ha bedre kunnskap om hva som skal til for å selge boligen, samt bedre forståelse for hvordan man skal nå ut til potensielle kjøpere. Vær oppmerksom på at erfarne meglere er etterspurte, og derfor gjerne har flere prosjekter på samme tid. Vær sikker på at megleren har tid til deg og din bolig.
 • Kjennskap til området
  Som nevnt i forrige punkt er generell erfaring gull verdt, men lokal erfaring er minst like viktig. En megler som har solgt boliger i ditt område tidligere, vil gjerne tilby en gratis verdivurdering i håp om å få oppdraget å selge boligen. Lokalkjennskap gjør verdivurdering enklere da megleren kan allerede vite hva som finnes av tilbud i nærheten av boligen, og hva som er populært blant kjøpere i området.
 • Personlighet
  Til slutt vil vi nevne det menneskelige aspektet ved megleren. En eiendomsmegler er en salgsmann, og din boligs ansikt utad. Derfor er det sentralt at megleren er en menneskekjenner, og at han eller hun har en varm og mottagelig personlighet. Du ønsker at megleren din skal skape en økt trygghetsfølelse hos kjøperne, for å øke betalingsviljen.

Om Ringerike

Ringerike er en kommune i gamle Buskerud i Viken fylke. Området er svært rikt på historie, og man kan spore de første bosettingene her helt tilbake til 3000-2000 f.Kr, som også er så langt tilbake Norgeshistorien er skrevet. Det har blitt avdekket en stor mengde gravhauger i Ringerike, og den eldste graven stammer helt tilbake til ca 900 f.Kr.

Boligmarkedet i Ringerike

De som har best lokalkjennskap til boligmarkedet i Ringerike er gjerne eiendomsmeglere som holder til i Hønefoss. Ringerike er en landlig kommune med et svært variert landskap. Her finner du alt fra skogkledde åser og langstrakte jordbruksområder, til inntørkede innsjøer, fjellkjeder og dalfører. Bebyggelsen i kommunen er i hovedsak satt sammen av etablerte boligområder og gårdsbruk, med innslag av mer sentrumsorientert bebyggelse i byen. Per januar 2020 bodde det litt over 30.000 innbyggere i kommunen, og kvadratmeterprisen ligger mellom 20.000 og 40.000 kroner avhengende av boligtype.

Selge uten megler?

Dersom du ønsker å spare på kostnadene, er det mulig å selge boligen din på egenhånd egenhånd uten å hyre en megler. Likevel anbefaler vi å ansette en megler til å formidle boligsalget ditt. Den kompetansen og kunnskapen en megler bringer til bordet er gull verdt, og vil i de fleste tilfeller sørge for et raskere salg. En megler vil også kunne sørge for at du ikke tråkker i de vanligste fellene forbundet med boligsalg.