×

De 10 beste eiendomsmeglerne i Kongsberg

Det finnes mange gode eiendomsmeglere dere ute, men for mange førstegangsselgere er det vanskelig å vite hvor man skal begynne letingen. Ved å fylle ut skjemaet på siden vår vil du kunne motta og sammenligne tre tilbud fra eiendomsmeglere i ditt område helt uforpliktende. Tjenesten er helt gratis.

Dette bør du se etter

Det er mange aspekter man bør tenke på når man skal velge en eiendomsmegler. I denne artikkelen har vi valgt å gi deg våre tre beste tips til hva du bør se etter i en megler:

  • Erfaring
    Først og fremst vil vi anbefale deg å velge en erfaren megler. En megler som har solgt mange boliger tidligere vil i de fleste tilfeller være bedre rustet til å gjennomføre et boligsalg. Dette bidrar også gjerne til en følelse av sikkerhet hos potensielle kjøpere. Merk deg likevel at de mest etterspurte meglerne gjerne har flere klienter samtidig. Du bør være sikker på at megleren har tid til å prioritere din bolig.
  • Kjennskap til området
    En lokalkjent megler vil kjenne boligmarkedet i området ditt bedre, og dermed være bedre rustet til å prise boligen din. Han eller hun vil også ha bedre forståelse for hva slags tilbud som finnes i nærheten. På denne måten vil megleren være bedre forberedt til å selge boligen din, noe som kan resultere i raskere salg.
  • Personlighet
    En meglers personlighet kan være like viktig som hans eller hennes erfaring. Det er megleren din som representerer boligen din ovenfor potensielle kjøpere, og du ønsker ikke at de skal forbinde boligen din med en kald og uimottakelig person. Du kommer også selv til å tilbringe en del tid med megleren din, så det er en fordel at dere trives i hverandres selskap.

Om Kongsberg

Kongsberg er en by og tidligere bergstat i Viken fylke. Byen ble grunnlagt i 1624 av kong Christian IV etter at de ble funnet sølv der året før. Kongsberg var gjennom 1700-tallet Norges nest største by bak Bergen, og det ble drevet gruvedrift her frem til begynnelsen av 1800-tallet, da det ble midlertidig nedlagt. I 1814 ble Kongsberg Våpenfabrikk grunnlagt for å børe på arbeidsløsheten, i tillegg til å gjøre den Norske stat selvforsynt med våpen. Den store industrien i Kongsberg gjorde at det i nyere tid ble etablert flere store industriselskaper her, som Kongsberggruppen. Årlig omsettes det for nær 40 milliarder kroner i Kongsbergsindustrien.

Boligmarkedet i Kongsberg

Kongsberg er i hovedsak satt sammen av etablert boligbebyggelse og barnevennlige nabolag. I sentrum finnes det en haug av historiske bygg, i tillegg til nyetablerte boligområder i form av leilighetskomplekser. Kvadratmeterprisen i Kongsberg ligger på mellom 22.000 og 35.000 kroner avhengig av boligtype og beliggenhet. Det bor i dag rett i underkant av 28.000 mennesker i kommunen.