Om Proaktiv Eiendomsmegling

Proaktiv Eiendomsmegling baserer sin tjeneste på kvalitet. Fornøyde kunder er også hva Proaktiv synes er det viktigste. De fokuserer på områdene i Norge der det er størst befolkning.

Få 3 tilbud

Proaktiv Eiendomsmegling er en landsdekkende eiendomsmeglerkjede med et klart fokus på de største byene i landet, med flere kontorer i de ulike bydelene. Selskapet består av nærmere 130 dyktige ansatte på tvers av 21 kontorer. Meglerne i Proaktiv har lang erfaring, høy kompetanse og god lokalkunnskap. Selskapet tilbyr meglertjenester innen segmentene – bruktbolig, prosjekterte boliger, næringsbygg, tomter og fritidsboliger.

Proaktiv legger stor vekt på sine verdier. Disse er grunnleggende for kulturen i Proaktiv og de gjør sitt beste for å etterleve disse i alt de gjør. Verdiene er; faglig kompetent, menneskelig ydmyk, innovativ og proaktiv. 

Proaktiv kontorer

Proaktiv er lokalisert i storbyområder og har totalt 21 salgskontorer. 

Fordelt på fylker har kjeden følgende kontorer:

Oslo: Briskeby, Sentrum og Ensjø

Viken: Asker, Lillestrøm, Jessheim, Lørenskog 

Vestfold og Telemark: Holmestrand

Vestland: Bergen Sentrum (Småstrandgaten), Bergen Sentrum (Chr. Michelsensgate), Fana, Sandviken og Bergen Nord, Bergen (Prosjektmegling), Bergen (Oppgjør), Voss.

Rogaland: Stavanger, Sandnes

Trøndelag: Trondheim Sentrum, Trondheim Syd, Trondheim Øst.

Møre og Romsdal: Ålesund

Selge bolig gjennom Proaktiv

  1. Finn en megler: Proaktiv har utarbeidet en 13-stegs salgsprosess de benytter seg av når de selger din bolig. Det starter som regel med at du som selger tar kontakt med ditt lokale Proaktiv kontor før den megleren som passer oppdraget best kommer på befaring. Befaringen er som regel første gang megleren får mulighet til å se eiendommen din. Etter dette blir det utarbeidet en verdivurdering, og deretter en oppdragsinngåelse. 
  1. Markedsføring av din bolig: Markedsføringen blir gjennomført i tre steg. Det første er å klargjøre din bolig for bilder. Proaktiv benytter seg av profesjonelle fotografer til å fotografere eiendommen. I de fleste tilfeller vil det også settes opp tidspunkt for besøk av profesjonell stylist, som gir tips og råd for hvordan best mulig presentere eiendommen for den aktuelle målgruppen. Neste steg er å gjennomgå og eventuelt optimalisere alt markedsføringsmaterialet. Det siste steget er å markedsføre eiendommen i tråd med strategi- og markedsføringsplanen som er utarbeidet. Siden hver eiendom er unik, blir markedsføringskampanjen skreddersydd opp mot eiendommens målgruppe.
  1. Visning: Visningen er ofte første gang interessentene får oppleve eiendommen på nært hold. Presentasjonen er derfor særdeles viktig og megleren vil derfor legge ned en stor innsats for gi et så godt førsteinntrykk som mulig. Megleren har satt seg ordentlig inn i prospektet og svarer på alt som måtte være av betydning for interessentene. Meglers viktigste rolle er å finne ut mest mulig om interessentene for å finne den perfekte kjøperen. Den som har flest gode grunner til å kjøpe akkurat din eiendom, og som har både evne og vilje til å gjennomføre kjøpet.
  1. Budrunde: Under budrunden er det viktig at du er tilgjengelig på telefonen slik at megler kan videreformidle bud og eventuelle forbehold. Megler skal holde alle parter orientert så godt som mulig og passe på at budrunden avvikles på en så god måte som mulig slik at begge parter blir tilfreds. Megling er prestasjonsbasert. Bare de som presterer best får de beste resultatene – det gjenspeiles i budrunden!
  1. Kontraktsmøte: I forkant av møtet utarbeider megler alle dokumenter i forbindelse med handelen, som kontrakter, skjøter, pantedokumenter og eventuelle andre dokumenter som må signeres for å sikre overgang til ny eier og tinglysing. Kontraktsutkast sendes partene sammen med innkalling til signeringsmøte, hvor megler går grundig gjennom alle juridiske dokumenter med kjøper og selger.
  1. Overtagelse og oppgjør: På overtakelsen møtes kjøper og selger. I de fleste tilfellene møter også en representant fra megler. Dette er siste møte partene imellom og man skal gå igjennom eiendommen i fellesskap. Det er i hovedsak fire forhold som skal kontrolleres: Eiendommen skal ikke være forringet utover vanlig bruksslitasje fra visning og frem til overlevering. Partene skal lese av strøm og flytte strømabonnementet. Kjøper skal godkjenne utvask og nøkler skal overleveres. Proaktiv Eiendomsmegling har eget oppgjørsselskap med utdannede oppgjørsmedarbeidere som flytter kjøpesummen samtidig som man sørger for hjemmelsoverføring.

Kjøpe bolig gjennom Proaktiv

1) Forbered deg på kjøp: Når du tar kontakt med megler bør du ha en viss formening om hva du ønsker å kjøpe. Det gjelder område, type bolig, fasiliteter og lignende. Om du er tvil om hva som passer deg, for eksempel i forhold til område, kan du få hjelp av eiendomsmegler til å finne noe som passer ditt behov.

2) Økonomisk avklaring: Proaktiv er en uavhengig eiendomsmegler og er i motsetning til mange andre eiendomsmeglerforetak ikke eid av en bank. Selskapet har likevel avtaler med banker som kan gi finansieringsbevis. Du kan få hjelp til kjøp av bolig uavhengig av hvem som stiller med finansieringen.

3) Visning: På visning får du endelig mulighet til å besiktige boligen. Det er viktig at du tar deg god tid til å sjekke at boligen holder den standen du kan forvente at den gjør utfra prospekter, alder, osv. Om du er usikker kan du spørre megleren om informasjon. Det er smart å sjekke tilstanden ekstra godt på ting som koster mye å pusse opp. Det er typisk baderom, elektriske anlegget, vinduer,  vann/avløp, osv. Dette er det smart å sjekke ekstra godt i prospektet i tillegg. 

4) Budrunde: Når du er på visning er det vanlig å skrive seg opp på en interesseliste om du er interessert i å være med på budrunden. Når budrunden starter vil megler informere om alle endringer. Det er viktig å holde hode kaldt og husk… Det finnes ingen angrerett. Alle bud er bindende. Det er derfor viktig å holde seg innenfor sin økonomiske ramme.

5) Kontrakt og oppgjør: Dersom du vinner budrunden møtes du, selger og megler til et kontraktsmøte. Megleren fra Proaktiv sender ut et kontraktsforslag på forhånd, og informerer om ting du må forberede til møtet. Proaktiv sin oppgjørsavdeling tar seg av selve handelen, og passer på alt går knirkefritt.

6) Overtakelse: Du, selger og megler møtes en siste gang og går gjennom boligen. Her sjekker dere utvask av boligen, leser av strømmen og bytter strømabonnement, samt overgir nøkler.