×

Eiendomsmeglere i Fredrikstad

Det å selge en bolig er et av de største valgene man kan gjøre, og for mange er dette noe som kun skjer én gang i løpet av livet. Det er en komplisert prosess, og for de fleste vil det være nødvendig å ansette en eiendomsmegler til å formidle boligsalget. Ved å fylle ut skjemaet på siden vår vil du kunne motta og sammenligne tre uforpliktende tilbud fra meglere nær deg. Tjenesten er gratis, og tar ikke mer en et par minutter.

Dette bør du se etter

Det finnes ingen direkte fasit på hva du bør se etter i en megler, men det finnes likevel mange gode tips. I denne artikkelen vil vi nevne de tre viktigste egenskapene du bør se etter i en eiendomsmegler:

Erfaring

En megler som har opparbeidet seg erfaring gjennom tidligere boligsalg, vil ha en unik kompetanse og forståelse for hva som skal til for å selge en bolig. En erfaren megler vil også skape en økt følelse av trygghet for potensielle kjøpere, som i mange tilfeller kan resultere i et raskere salg og en høyere salgssum. Erfarne meglere koster gjerne litt mer, men er utvilsomt en klok investering. Vær dog oppmerksom på at høyt ettertraktede meglere gjerne jobber på flere prosjekter på samme tid; det er sentralt at du velger en megler som har tid til å prioritere din bolig.

Lokalkjennskap

Generell erfaring er vel og bra, men lokal erfaring er like viktig. En megler som har erfaring med boligformidling i ditt nærområde, vil ha en bedre forståelse for boligprisene i området, hva som er verdsatt av lokale kjøpere, og hva som finnes av servicetilbud i nærheten. Dette gjør at megleren din kan skreddersy en boligannonse og -profil som appellerer til boligmarkedet der du bor.

Personlighet

Til slutt er det viktig at du ser på det menneskelige aspektet ved megleren. Megleren er på mange måter boligens ansikt utad, og er ofte den potensielle kjøpere forbinder med boligen din. Dersom kjøperen føler at han eller hun er i gode hender hos megleren din, vil de gjerne være mer betalingsvillige. Du kommer også til å tilbringe en del tid med megleren din selv, og da er det naturligvis en fordel at dere kommer godt overens.

Om Fredrikstad

Fredrikstad er en by og kommune som ligger i landskapet Østfold i Viken fylke. Med et innbyggertall på 66.000 mennesker, er Fredrikstad Østlandets tredje største by, bak Oslo og Drammen. Byen ble grunnlagt i 1567 av kong Frederik II av Danmark og Norge, etter at Sarpsborg ble brent ned i forbindelse med Den nordiske sjuårskrig. Fredrikstad var på mange måter en gjenoppreisning av byen, laget for å være mindre utsatt for fremtidige angrep.

Boligmarkedet i Fredrikstad

Fredrikstad er preget av mye blokk- og bygårdsbebyggelse i byområdet. I området Gamlebyen, finnes det et stort antall eldre stein- og trehusbebyggelse. Utenfor bykjernen preges området av etablert bolig- og villabebyggelse. Kvadratmeterprisen i kommunen ligger på mellom 25.000 og 41.000 kroner avhengig av boligtype.